WAT GEBEURT ER MET SPOELEN?

De auto wordt in de meeste gevallen eerst warm gereden zodat de olie op bedrijfstemparatuur is en de klacht wordt waargenomen voorafgaande aan het spoelen. Nadat de olie op temparatuur is zal de spoelautomaat op de versnellingsbak worden aangesloten. In de meeste gevallen zal dit tussen de versnellingsbak en de oliekoeler zijn. De eeste stap is het toevoegen van een speciaal ontwikkeld reinigingsmiddel aan de oude ATF-olie. Deze toevoeging zorgt ervoor dat alle aanslag, sludge en andere vervuiling wordt oplost of losweekt. Vervolgens wordt de olie gedurende 10 minuten door een tweetal grote filters gespoeld om alle vervuiling op te vangen.

De volgende stap is het verwijderen van de vervuilde olie en vullen met de nieuw ATF-olie. De spoelmachine doet dit zo, dat de oude olie aan de ene kant van de bak eruit wordt getrokken en aan de andere kant onder dezelfde druk en hoeveelheid weer wordt gevuld met de nieuwe ATF-olie. Op deze manier wordt voorkomen dat tijdens het spoelen/flushen de versnellingsbak met een afwijkend olieniveau draait of dat er lucht in het systeem komt wat schadelijk zou kunnen zijn.

Tijdens het hele proces loopt de motor en worden alle, in te schakelen, versnellingen meerdere malen ingeschakeld. Hierdoor zal zoveel mogelijk van het verborgen vuil en oude ATF-olie verwijderd worden en vervangen door nieuwe ATF-olie. Dit zonder dat de versnellingsbak met een laag of hoog oliepeil draait. Sommige automatische versnellingsbakken hebben een filter die gemakkelijk te vervangen is. Mocht dit zo zijn, vervangen wij deze natuurlijk meteen mee.

Maak direct een afspraak met ons!