WANNEER HEEFT SPOELEN GEEN ZIN MEER?

Spoelen van de automatische versnellingsbak is vooral geschikt voor preventief onderhoud gelijk aan een onderhoudsbeurt aan de motor. Door de versnellingsbak goed te onderhouden zijn de meeste versnellingsbak gerelateerde klachten te voorkomen. Veel klachten zijn met het spoelen en reinigen van de automatische versnellingsbak te verbeteren of te verhelpen, helaas kunnen wij hier geen garantie op geven. Geef uw automaat dus een spoelbeurt voordat zich klachten gaan voordoen.

Schrijft de fabrikant geen verversing perioden voor? Dan adviseren wij, afhankelijk van het gebruik en de belasting van de automaat, de ATF-olie te laten verwisselen om de 60 a 120.000 kilometer. Zo voorkomt u veel van de klachten. In sommige gevallen heeft het spoelen van de bak geen zin meer. Een versleten of defect onderdeel kunnen wij niet repareren door te spoelen. In al deze gevallen zal het onderdeel eerst vervangen moeten worden om de klacht te verhelpen.

Wat als de klacht niet verholpen is na het spoelen?

In sommige gevallen duurt het een x aantal km's dat de klacht verdwijnt na het spoelen. Dit kan in sommige gevallen tot wel 1000 km duren voordat alle klachtverschijnselen wegblijven. Mocht dit niet het geval zijn na 1000 km dan hebben wij de volgende regeling.

Hebben wij de klacht waargenomen voorafgaande het spoelen en hebben wij vervolgens aangegeven dat het spoelen van de automaat het proberen waard is. Maar blijkt nu dat de complete versnellingsbak toch vervangen dient te worden om de klacht te verhelpen? Dan wordt bij vervanging van de versnellingsbak in onze werkplaats, het spoelen (ex olie en eventuele onderdelen) in mindering gebracht.

Vervangen van onderdelen uit de versnellingsbak vallen niet onder deze regeling. De reden hiervan is dat bij vervanging van een onderdeel uit de versnellingsbak altijd het advies is om voorafgaande aan reparatie de automatische versnellingsbak te spoelen. Hierdoor wordt voorkomen dat het nieuwe onderdeel niet vervuilt of beschadigt wordt door de oude/vervuilde olie.

Voorwaarden om aanspraak te maken op deze regeling zijn:

  • De klacht is voorafgaande aan het spoelen door ons waargenomen
  • Wij hebben voorafgaande geen negatief advies geven voor het spoelen van de automaat
  • Er is na het spoelen minimaal 1000km en maximaal 2000km gereden
  • De vervolg diagnose wordt in onze werkplaats gesteld
  • De vervolg reparatie wordt in onze werkplaats uitgevoerd

Maak direct een afspraak met ons!